Αισιόδοξα πορεύεται η ΚΟΙΝΣΕΠ στην Τήνο

cms5817

Την Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση της Κοιν.Σ.Επ. “Καλλονή -Κελλιά” Τήνου, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Κατά την προβλεπόμενη ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν και έλαβαν θέση τα μέλη στα θέματα:

 1. εκλογή Προέδρου – Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης
 2. έγκριση ισολογισμού – λογαριασμού αποτελεσμάτων χρήσης
 3. απαλλαγή από κάθε ευθύνη της διοικούσας επιτροπής
 4. έγκριση νέων μελών
 5. συζήτηση για τροποποίηση του άρθρου 27 του καταστατικού της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
 6. προγραμματισμός επόμενης χρονιάς

ο οποίος περιλαμβάνει:

 • Σύνταξη μελετών για επέκταση άδειας αποθήκευσης ανακυκλώσιμων πέραν των 5t καθώς και για έκδοση άδειας αυτοκινήτου συλλογής – μεταφοράς ανακυκλώσιμων
 • Έρευνα για αυτοκίνητο (αναζήτηση – Χορηγού)
 • Παρουσίαση του νέου site
 • Συνεργασία με Δήμο Τήνου
 • Εκπαίδευση σχολείων και φορέων του νησιού στην ανακύκλωση
 • Πρόσκληση για επίσκεψη – εκπαίδευση όλων των σχολείων του νησιού (Δημοτικά – Γυμνάσιο – Λύκεια) καθώς και όλων των πολιτιστικών συλλόγων
 • Πρόταση προς το Δήμο για υποχρεωτική ανακύκλωση από τους ενοικιαστές των παραλιών
 • Άλλες δραστηριότητες:
  – Πολιτιστική: Αφορά τη διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη
  – Κοινωνική: Αφορά την προσφορά κλινοσκεπασμάτων σε κατοίκους του νησιού που έχουν ανάγκη
  – Αγροτουριστικές: Αφορά την προώθηση αγροτικών προϊόντων του νησιού σε καταστήματα της Μυκόνου κατά την θερινή περίοδο, σε συνεργασία με τον Αστικό Συνεταιρισμό «Μοίκονος». Αφορά επίσης τη διοργάνωση ημερίδας σε συνεργασία με το επιμελητήριο και τα ξενοδοχεία του νησιού για προώθηση του ελληνικού πρωινού.

Τέλος έγινε η προβλεπόμενη αναφορά στα ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, με παρουσίαση της σημερινής κατάστασης και των εξελίξεων στο ζήτημα της δικαστικής προσφυγής. Παρουσιάστηκε η πρόταση της ΚΟΙΝΣΕΠ «Καλλονή – Κελλιά» για τα Αιολικά και ακολούθησε συζήτηση από τους παρευρισκομένους.

Κατά την παρουσίαση υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με εκπρόσωπο Συνεταιριστικής Κοινωνικής Επιχείρησης από τη Μύκονο και με Skype επικοινωνία από την Ευρώπη.
Στο πάνελ παρόντες εκτός από Τηνιακούς ομιλητές – παρουσιαστές οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά στην ΚΟΙΝΣΕΠ, παρούσα ήταν και από τη Νάξο η κ. Χριστίνα Ευθυμιάτου που συμμετέχει ενεργά στην όλη πορεία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

Παρόντες, ο Δήμαρχος Τήνου, ο οποίος και τοποθετήθηκε θετικά στα θέματα της ανακύκλωσης και υποσχέθηκε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ τώρα και σε περίπτωση που θα επανεκλεγεί ο συνδυασμός του στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τήνου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Τήνου.
Το ακροατήριο μικρό σχετικά, ιδίως στην αρχή, όμως η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλλονή – Κελλιά Τήνου υπόσχεται πολλά για το Περιβάλλον και τη Συνεταιριστική ιδέα. “Πρωτεργάτης” σε όλη αυτή την προσπάθεια στην Τήνο είναι ο ακούραστος Δημήτρης Πολιτόπουλος, με καταγωγή από την Καλλονή – Κελλιά Τήνου μαζί με το Δ.Σ. της ΚΟΙΝΣΕΠ, οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς τις Υπηρεσίες τους.

Πηγή: tiniaki.gr

Κατηγορίες: Τα νέα μας
Tags: , .